Voetbal International

Home / Nieuws

Einde UEFA Cup voor Spurs, Luik, Valencia en Depor

26/02/2009 23:59

Shakhtar Donetsk moest onverwacht knokken tegen de reserves van Tottenham Hotspur. Standard Luik liep zich stuk op Sporting Braga. En Spanje raakte ook zijn laatste twee deelnemers aan het toernooi om de UEFA Cup kwijt: Aalborg aB verraste Deportivo La Coruña, terwijl Dinamo Kiev afrekende met Valencia.

Tottenham Hotspur-Shakhtar Donetsk 1-1 (0-2)
Coach Harry Redknapp had opnieuw besloten enkele vaste waarden van Tottenham rust te geven en onervaren krachten op te stellen. Zo maakte de achttienjarige aanvaller Jon Obika zijn debuut, terwijl doelman Heurelho Gomes normaliter als enige verzekerd is van een basisplaats.

Desondanks kwamen The Spurs na rust op voorsprong, en niet eens onverdiend. Giovani dos Santos scoorde in de 55ste minuut met een halve omhaal in de kruising. Maar vlak voor tijd besliste Fernandinho (foto) met een laag schot de tweestrijd in Oekraïens voordeel: 1-1.

Standard Luik-Sporting Braga 1-1 (0-3)
Standard hoopte in Luik op een wondertje. Maar daarvoor speelde de Belgische kampioen te slap tegen de controlerende Portugezen van Braga. Sporting kwam na rust meer onder druk te staan, maar moest pas in het laatste kwartier een tegentreffer toestaan: Dieumerci Mbokani passeerde doelman Eduardo door de benen (foto midden). Toch, terwijl Standard joeg op meer goals, zorgde Luis Aguilar met een prachtig schot uit zeer scherpe hoek voor de beslissing: 1-1.

Deportivo La Coruña-Aalborg aB 1-3 (0-3)
Depor dacht voor eigen publiek de 3-0 nederlaag van vorige week te kunnen wegpoetsen. In de 38ste minuut zette Sergio zelfs de eerste stap: 1-0. Maar in de acht minuten die volgden tot aan het rustsignaal, ging het faliekant mis.

In de 41ste minuut kopte Luton Shelton raak na een vrije trap van Anders Due. In de 45ste minuut knikte Andreas Johansson de bal binnen na een hoekschop van Due. En in blessuretijd van de eerste helft werkte Thomas Enevoldsen met een volley de bal in het Spaanse doel nadat Shelton de vuisten van doelman Daniel Aranzubia had geraakt: 1-3.

Valencia-Dinamo Kiev 2-2 (1-1)
Met Hedwiges Maduro opnieuw als rechtsback sneuvelde Valencia tegen Dinamo Kiev. De bezoekers uit Oekraïne profiteerden optimaal van een blunder van Raúl Albiol, die in de 74ste minuut de bal verspeelde en daarmee een fatale tegenaanval inleidde. Artem Kravets benutte de buitenkans: 2-2.

De gelijkmaker was tegen het spelbeeld. Valencia was in een matige eerste helft door diezelfde Kravets op achterstand gekomen, maar had vlak voor rust gelijkgemaakt via een kopbal van Carlos Marchena. In de tweede helft domineerde de thuisploeg. Asier del Horno zette Valencia in de 54ste minuut op een verdiende 2-1 voorsprong met een schot van dichtbij. Maar waar Valencia kansen verprutste, profiteerde Dinamo van de blunder van Albiol.