Voetbal International

Home / Nieuws

FC Twente opnieuw beter maar verliest in penaltyserie

26/02/2009 21:36

FC Twente was wederom beter dan Olympique Marseille, maar de ploeg van coach Steve McClaren vloog alsnog uit het toernooi om de UEFA Cup. De Franse bezoekers versloegen de Tukkers na strafschoppen, na al met 1-0 te hebben gewonnen in reguliere speeltijd.

In de noodzakelijke strafschoppenreeks ging het uiteindelijk mis bij de achtste strafschop van FC Twente. Slobodan Rajkovic mikte met zijn linker de bal boven de kruising, waardoor Olympique zich voor de achtste finale kwalificeerde: 7-6. Eerder in de penaltyserie had Blaise N'Kufo al bij de eerste Twentse poging hoog over geschoten, maar ontsnapte zijn ploeg doordat Karim Ziani in plaats van de beslissende penalty te benutten wild naast schoot.

De uitschakeling was wreed voor FC Twente, dat net als vorige week donderdag in Marseille de betere ploeg was geweest. Het verschil was echter dat in Frankrijk de mannen van McClaren tal van kansen creëerden, terwijl ze dat in Enschede amper lukte. Eigenlijk was alleen Marko Arnautovic dicht bij een doelpunt. Maar de Oostenrijker zag in de tweede helft doelman Steve Mandanda tweemaal knap redden.

Olympique scoorde wel, al was het uit het niets. Tot de 24ste minuut waren de Fransen alleen via Mamadou Niang in de buurt van Sander Boschkers doel geweest. Hij schoot voorlangs. Maar dat deed Hatem Ben Arfa even later anders. De Franse international haalde vanaf dertig meter uit bij een vrije trap, mikte in de verre hoek en zag ietwat fortuinlijk de bal via beide palen in het Enschedese doel stuiteren: 0-1.

Na die 1-0 leek Olympique het wel te geloven. Terwijl FC Twente er niet in slaagde het overwicht te verzilveren, leken de mannen van trainer Erik Gerets al snel aan te sturen op strafschoppen. Met succes, zo bleek. l'OM ontmoet nu in de vierde ronde Ajax.

'Niemand bij Real Madrid geloofde dat een talent als ik voor AGOVV Apeldoorn zou kiezen'
De huidige FC Groningen-spits Gonzalo Garcia over zijn komst naar Nederland vier jaar geleden (Voetbal International)