Werder kegelt Milan eruit ondanks ruime achterstand

26/02/2009 23:34

Werder Bremen verraste AC Milan in Italië met een sterke comeback. Zenit Sint-Petersburg rekende in Duitsland af met VfB Stuttgart. En Manchester City ontdeed zich vlak voor tijd van FC Kopenhagen.

AC Milan-Werder Bremen 2-2 (1-1)
Werder stuntte in San Siro, waar Milan na 45 minuten op rozen dacht te zitten. In Milaan speelden de Rossoneri lange tijd geslepen. Zij lieten Werder van begin af aan het spel maken en sloegen zelf toe bij de weinige kansen die ze kregen. Andrea Pirlo verzilverde een strafschop na hands van Torsten Frings. En Alexandre Pato knalde in de 33ste minuut de bal na een solo hoog achter keeper Christian Vander.

Maar Werder gaf niet op. In de 68ste minuut, vlak nadat de geblesseerde Clarence Seedorf was vervangen, kopte Claudio Pizarro raak. En tien minuten later was de Peruviaan opnieuw trefzeker met zijn hoofd: 2-2. Het was een verdiende gelijkmaker voor hetgeen de Duitsers getoond hadden in Milaan.

VfB Stuttgart-Zenit Sint-Petersburg 1-2 (1-2)
Zenit blijft in de race om zijn titel te verdedigen. In Duitsland bleek de ploeg van coach Dick Advocaat verdedigend zeer sterk. Bovendien sloeg de UEFA Cup-houder zelf twee keer toe in de counter. Vlak voor rust ontsnapte Danny over de linkerflank, waarna Igor Semsjov bij de tweede paal de bal in het doel schoot.

Stuttgart (met Khalid Boulahrouz in de basis) kwam tien minuten voor het eindsignaal nog op gelijke hoogte via Timo Gebhardt. Maar vijf minuten later sloeg Zenit wederom toe. Danny tikte de bal opzij voor de glijdende Viktor Faizoelin, die vanaf vijf meter de bal in het net joeg: 1-2.

Manchester City-FC Kopenhagen 2-1 (2-2)
Craig Bellamy hielp Manchester City een ronde verder. In de eerste helft hadden de Engelsen nog moeite met scoren: Robinho en Bellamy raakten beiden het aluminium. Maar na rust glipte Bellamy in de 73ste minuut weg bij een tegenstander om vanaf vijftien meter uit te halen: 1-0. En in de tachtigste minuut zette Robinho zijn ploeggenoot vrij, waarna de Welshman vanaf tien meter doel trof.