Voetbal International

Home / Nieuws

Pellè kopt AZ stap dichter naar tweede landstitel

28/02/2009 22:43

Graziano Pellè was de gevierde man bij AZ. De aanvaller was twee keer het eindpunt van beslissende aanvallen van de Alkmaarders die weer ouderwets swingden. Tegenstander FC Groningen had helemaal niets in te brengen in het door AZ met 3-0 gewonnen duel.

In de tweede minuut gaf Pellè al een waarschuwing aan de Groningers toen hij een afgemeten voorzet van Maarten Martens net over kopte. Een minuut later was het wel raak. Een voorzet vanaf rechts van Gill Swerts werd knap binnengekopt door de Italiaan langs de mistastende Luciano.

AZ had er zin in. De combinaties liepen vlot, veel snelheid in het spel en de ploeg van Louis van Gaal gaf niets weg. De grootste verrassing was eigenlijk dat het tot de 57ste minuut duurde tot de tweede goal viel. Wederom scoorde Pellè met het hoofd. Nu uit een hoekschop van Stijn Schaars. Mounir El Hamdaoui, Demy de Zeeuw en Moussa Dembélé hadden toen al enkele grote kansen gemist.

Het slotakkoord kwam van Dembélé. De Belg speelde niet zijn beste wedstrijd in Alkmaarse dienst, maar besloot een lange dribbel met een verwoestend schot dat hard tegen de touwen knalde achter Luciano.

Met nog negen duels op het programma lijkt de tweede titel voor AZ binnen handbereik. Achtervolgers FC Twente en Ajax hebben twaalf en vijftien punten achterstand. Ze kunnen de marge verkleinen als er morgen een goed resultaat wordt behaald tegen respectievelijk ADO Den Haag en FC Utrecht. FC Groningen blijft zesde, ziet NAC Breda tot op een punt naderen en kan morgen bijgehaald worden door FC Utrecht.

'Als we in Belgie zijn, spelen we soms een potje Playstation. Hij kiest dan voor Chelsea. Altijd'
Luciano speelde in Belgie samen met Moussa Dembele en ziet de AZ-aanvaller nog regelmatig. De doelman van FC Groningen denkt dat Chelsea weleens zijn nieuwe club kan worden.