Voetbal International

Home / Nieuws

Club Brugge dankzij Sonck winnaar in stadsderby

08/03/2009 22:22

Wesley Sonck heeft Club Brugge de overwinning bezorgd in het uitduel met Cercle Brugge (3-1). De voormalig Ajax-spits scoorde tweemaal in de stadsderby.

De wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Kevin Blom was na 25 minuten al beslist. Sonck scoorde tweemaal in twee minuten. De eerste kopte de aanvaller binnen op aangeven van Ronald Vargas en een minuut later tikte hij de 0-2 binnen na voorbereidend werk van Nabil Dirar.

Joseph Akpala maakte kort na rust de derde treffer voor Blauw-Zwart, waardoor de wedstrijd definitief gespeeld was. Uit een voorzet van Sonck scoorde Akpala zijn negende van het seizoen. Het doelpunt van Honour Gombami na een pass van Thomas Buffel was slechts een eretreffer.

Club Brugge blijft door de overwinning op Cercle derde. De club heeft acht punten achterstand op Standard Luik, dat de tweede plek bezet. Cercle Brugge staat negende in de Jupiler Pro League, de achterstand op stadsgenoot Club bedraagt twaalf punten.