Voetbal International
Home / Nieuws

Gebrek aan creativiteit zit NEC en Roda in Goffert dwars

27/10/2012 21:45

NEC en Roda JC hebben beide een punt overgehouden aan hun onderlinge confrontatie. In een saai maar hard duel vonden beide ploegen het net niet (0-0).

Beide ploegen konden een succes goed gebruiken. NEC heeft al, inclusief het afgelopen seizoen, zeven keer geen overwinning in de eigen Goffert geboekt. Daartegenover staat dat Roda JC dit seizoen nog geen enkel punt pakte in een uitduel. Beide ploegen konden ook nu niet overtuigen.

In een weinig enerverende eerste helft had zowel NEC als Roda JC de grootste moeite om gevaar te stichten voor het vijandelijke doel. De twee gevaarlijkste momenten werden, tekenend genoeg, gecreëerd uit dode-spelsituaties. In de beginfase zag Leroy George zijn vrije trap, via Roda-doelman Filip Kurto, op de lat terecht komen. En na ruim een half uur had NEC-goalie Gábor Babos de grootste moeite met een gekrulde vrije trap van Amin Affane.

Ook na rust konden beide ploegen niet overtuigen. De aanvallen liepen veelal stuk op het moment dat het strafschopgebied van de tegenstander werd bereikt. Het werd wel steeds feller. De gemoederen liepen al hoog op toen NEC-middenvelder Victor Pálsson hard doorging op Abel Tamata. De linksback van Roda JC moest zich met een knieblessure laten vervangen.

Even later ging Kevin Conboy over de schreef. De verdediger van NEC ging snoeihard door op de enkel van Davy De Beule en werd, tot zijn eigen verbazing, met rood van het veld gestuurd. Voor Roda JC de mogelijkheid om, met nog 25 minuten op de klok, de wedstrijd te beslissen. Maar ook in het restant van het duel was er weinig aanvallende creativiteit te bespeuren. Door het doelpuntloze gelijkspel blijft NEC achtste met dertien uit tien. Roda JC blijft onderin bungelen met negen punten.