Voetbal International
Home / Nieuws

Groep G: Celtic verslaat Barcelona, sleutelrol Cardozo

07/11/2012 22:41

Celtic zorgde een dag na het 125-jarig jubileum voor een daverende verrassing door Barcelona met 2-1 te verslaan. Benfica hield de kansen op Europese overwintering levend door mede dankzij een assist van Ola John Spartak Moskou te bedwingen (2-0).

CelticBarcelona 2-1
Barcelona had onder toeziend oog van arbiter Björn Kuipers zoals altijd het meeste balbezit, maar het was Celtic dat na 21 minuten het initiatief nam in het scoreverloop. De 1,88 meter lange Keniaan Victor Wanyama troefde Jordi Alba af in de lucht en knikte een corner van Charlie Mulgrew tegen de touwen.

Op balbezit spelen bleef het devies voor Barcelona. Lionel Messi schoot na een combinatie in de kleine ruimte met Andrés Iniesta echter op de lat, terwijl Alexis Sánchez vlak voor rust op de paal kopte uit een voorzet van Daniel Alves.

Tito Vilanova probeerde nog wat te forceren door Cesc Fabregas, Gerard Piqué en David Villa in te brengen, maar het was Celtic dat in de slotfase toesloeg. Een uittrap van keeper Fraser Forster kwam door een miskleun van Xavi bij invaller Tony Watt terecht, die Javier Mascherano voorbij liep en scoorde.

In de slotfase vond Barcelona via Lionel Messi dan toch het net, maar het was te laat voor een punt. Door de verrassende zege verkleinde Celtic de achterstand op Barcelona tot twee punten, dat door de drie eerdere zeges nog wel aan kop gaat.

BenficaSpartak Moskou 2-0
Benfica kreeg met Ola John in de basis via Lima en Eduardo Salvio in de eerste helft uitgelezen mogelijkheden om te scoren, maar beide aanvallers misten oog in oog met doelman Artem Rebrov.

Invaller Óscar Cardozo (foto) passeerde de Russische sluitpost tien minuten na rust wel. Op aangeven van Lorenzo Melgarejo kopte hij Benfica op voorsprong. Een kwartier later maakte de Paraguayaan zijn tweede van de avond, door een voorzet van John achter Rebrov te volleren.

Dertien minuten voor tijd verzuimde Cardozo zijn hattrick te completeren. Na een rode kaart voor Nicolas Pareja mocht hij aanleggen vanaf de stip, maar hij schoot via een hand van Rebrov op de lat. Benfica kan over twee weken de achterstand van drie punten op Celtic goedmaken, dan staat het onderlinge treffen in Portugal op de agenda.

Voor alle standen, uitslagen en doelpuntenmakers uit de vierde speelronde van de Champions League bekijk het VI Scorebord en de competitiepagina.