Voetbal International
Home / Nieuws

Groep F: Grote zege München, Valencia voorbij BATE

07/11/2012 22:38

In een Beiers doelpuntenfestijn liet Bayern München geen spaan heel van het Franse Lille. Valencia zet een grote stap richting de volgende ronde in het miljoenenbal, door BATE Borisov opzij te zetten.

Bayern MünchenLille 6-1
De ploeg van trainer Jupp Heynckes startte gretig aan het duel. Al na drie minuten kreeg Thomas Müller een geweldige kans dankzij een steekpass van Arjen Robben, maar hij faalde. Een minuut later was het alsnog raak. Bastian Schweinsteiger krulde een vrije trap in de korte hoek achter Lille-doelman Mickaël Landreau.

Het was een voorbode voor wat een doelpuntrijke eerste 45 minuten zouden worden. Claudio Pizarro schoot in de achttiende minuut de tweede goal binnen, na een een-twee met Franck Ribéry. Robben (foto onder) probeerde een vrije trap in het doel te plaatsen en kreeg daarbij hulp van Florent Balmont, via wie de bal in het doel verdween: 3-0.

Pizarro maakte er 4-0 van na een voorzet van Lahm. De zelfde twee, weer met Lahm als aangever, waren vijf minuten later andermaal dodelijk: 5-0. Er waren toen 33 minuten gespeeld.

Salomon Kalou voorkwam met een eretreffer na dertien minuten in de tweede helft nog meer ellende in een toch al moeilijke avond voor de Fransen. Bayern geloofde het na rust wel, alleen Toni Kroos trof nog doel: hij maakte er nog 6-1 van.

ValenciaBATE Borisov 4-2
Na een klein halfuur was het Jonas die als eerste trefzeker was. Hij bracht de bal in het strafschopgebied knap onder controle en schoot van dichtbij raak: 1-0. Valencia bleef ook na de openingstreffer de beste ploeg.

Drie minuten later werd Andrés Guardado gevloerd en mocht Roberto Soldado aanleggen vanaf elf meter: 2-0. Soufiane Feghouli leek alle hoop van BATE te doen vervliegen en maakte Valencia's derde goal.

BATE knokte zich terug in de wedstrijd. Rennan Bressan maakte in de 53ste minuut de aansluitingstreffer. Zeven minuten voor tijd werd het nog 3-2 door Dmitri Mozolevski, maar door een doelpunt van opnieuw Feghouli stelde Valencia de winst veilig.

Valencia en Bayern gaan aan kop in groep F, beide ploegen hebben negen punten. De twee clubs ontmoeten elkaar nog, over twee weken in het stadion van Valencia. BATE is met zes punten nog niet kansloos, voor Lille is het Europese seizoen met nul punten zo goed als ten einde.

Voor alle standen, uitslagen en doelpuntenmakers uit de vierde speelronde van de Champions League bekijk het VI Scorebord en de competitiepagina.