Voetbal International
Home / Nieuws

Groep H: United verder, Yilmaz held van Galatasaray

07/11/2012 22:54

Door doelpunten in de laatste minuten is Manchester United de derde ploeg die zich bij de laatste zestien in de Champions League voegt. Galatasaray ligt door de winst op CFR Cluj op Europa League-koers.

Sporting BragaManchester United 1-3
Met Robin van Persie en Alexander Büttner op de bank leek United lang af te stevenen op een verlies. Het duel werd in de tweede helft nog kortstondig gestaakt door uitval van de lichtmasten, maar ook die verduistering kon een Engels slotoffensief niet verhinderen.

Braga toonde in de eerste helft nog wel wat de statistieken vooraf lieten zien, namelijk dat ze goed presteren tegen Engelse ploegen. Met een kopbal op de paal van Éder waren de Portugezen in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt. Het was het enige noemenswaardige wapenfeit voor de rust.

In de 49ste minuut zette Braga de verhoudingen in de eerste helft cijfermatige kracht bij. Johnny Evans zette een blok op Custódio, wat een strafschop opleverde. Alan schoot de bal snoeihard in de kruising.

Manchester United slaagde erin de wedstrijd in de slotfase te keren. Eerst was het Van Persie, na ruim een uur ingevallen voor Welbeck, die de gelijkmaker aantekende. In de slotfase kreeg United een penalty, die Wayne Rooney benutte. Javier Hernández tikte zelfs nog de 1-3 binnen, waardoor Manchester met een geflatteerde zege Portugal verliet.

United heeft twaalf punten uit vier wedstrijden en is geplaatst voor de achtste finale. Cluj, Galatasaray (beiden vier punten) en Braga (drie) staan op ruime afstand.

CFR ClujGalatasaray 1-3
Met Nordin Amrabat op de bank startte Galatasaray als hekkensluiter van Groep H aan dit duel. De ploeg mag Hamit Altintop en Burak Yilmaz bedanken dat het nu op gelijke hoogte staat met het Roemeense Cluj.

In de achttiende minuut kopte Yilmaz raak na een mooie voorzet van Altintop. De twee verzorgden na een uur spelen in dezelfde taakverdeling weer een doelpunt, hoewel in de tussentijd Cluj door de gelijkmaker van Modou Sougou nog hoop kreeg.

Een kwartier voor tijd maakte Yilmaz zijn derde, dit keer dankzij een assist van Selçuk Inan. De Turken komen door de winst van de laatste plaats af, die ze afstaan aan Sporting Braga.

Voor alle standen, uitslagen en doelpuntenmakers uit de vierde speelronde van de Champions League bekijk het VI Scorebord en de competitiepagina.